Quadrant ontwikkelt nieuwe auditmethodiek


20/10/2021

Voer audit nieuwe stijl uit met een open gesprek

Quadrant Kindercentra ontwikkelt in samenwerking met BPM Consult een nieuwe interne audit werkwijze. Onder het motto ‘Samen voor het kind’ streeft Quadrant ernaar om de kwaliteit van de opvang continu te verbeteren. Alle auditoren worden uitgebreid getraind om vertrouwd te raken met de nieuwe werkwijze én om de kunst van het auditeren eigen te maken.

Het team van auditoren heeft uitgebreid kennis gemaakt met de nieuwe audit-methodiek. Deze methodiek focust op het open gesprek tussen auditor (pedagogisch medewerker) en hun collega’s. Het doel is om een beeld te krijgen op welke punten een locatie een voorbeeld is voor anderen én op welke punten zij kunnen leren van anderen.

Door veel te oefenen met de nieuwe werkwijze maken de auditoren zich eigen hoe zij een open gesprek met medewerkers kunnen voeren over hoe er invulling wordt gegeven aan kwaliteit. Ook leren ze hoe zij samen met de medewerkers concrete ontwikkelacties kunnen benoemen voor de aandachtsgebieden van een locatie. Locaties pakken deze acties vervolgens verder op.

Ook opzoek naar een nieuwe audit-methodiek? Of je auditoren meer handvatten geven voor het uitvoeren van een interne audit? Vraag Pieter Wolswinkel