Renco Bakker

Renco's missie is organisaties aanzetten tot horizontaal organiseren; procesgericht denken, construeren, besturen en samenwerken. Hij begeleidde 100+ procesherontwerpprojecten van RvB tot werkvloer niveau in uiteenlopende branches.

Zijn achtergrond is bedrijfskunde en organisatiepsychologie. Hij startte zijn carrière met kwaliteitsmanagement bij Nefkens automobielbedrijven. In 7 jaar Berenschot (The Change Factory) leerde het consultants vak in al zijn facetten. In 2005 richtte bij BPM Consult op voor het leveren van toonaangevende consultancy voor verbetering van procesprestaties. Hij is actief als ondernemer, coach, adviseur, programmamanager, trainer en auteur.

Zijn kracht is zijn enthousiasmerend vermogen, het snel doorgronden van situaties en helder duiden van aangrijpingspunten voor betere procesprestaties. Als programmamanager zet hij duidelijke lijnen uit en maakt hij voortgang voortdurend transparant. Als visionair ziet hij trends in BPM en brengt deze binnen bij zijn klanten. Als trainer ontsluit hij concepten op een voor ieders oor en oog hoor- en zichtbare manier. Als coach houdt hij graag de spiegel voor en deinst niet terug het eerlijke beeld terug te geven. Als ondernemer gaat hij ver in partnerschap, op zoek naar de passende match tussen BPM Consult en de opgave van de opdrachtgever.

In 2000 bracht hij met Teun Hardjono voor het INK het boek 'Management van processen' uit (+20.000). In 2013 publiceerden zij 'Horizontaal organiseren'. Hij schrijft zijn visie regelmatig in columns en vakbladen en spreekt op congressen en seminars. Voor NEN is hij preferred supplier voor trainingen BPM in normstelsels.